This renovation project in a heritage protected innercity amsterdam
apartment aims to correct unsympathic alterations. The floorplan
conforms to a typical amsterdam U-shaped arrangement around the
communal staircase with the living area to the street. The objectives
were to increase the feeling of space through the "white washing" of all
surfaces, including painting the aging existing floorboards with a high
gloss paint. Extensive replastering was required and all mouldings and
skirtings were removed. The installation of the "mirrorwall" helps to
alievate the tight dimensions and provides alternate views to the outside.
The sourcing and selection of mid-century furniture from dutch
designers was crucial in creating a suitable atmosphere. Vintage pieces
from Wim Rietveld, Martin Visser, Rob Parry and Frsio Kramer contrast
with the all white interior. [credits]
architecture
amsterdam apartment
ijburg house
teheran office
europan 10
visualization
profile
publications
contact